Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti (ONPTER)


Oficiul National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti, este o instiutie publica, cu personalitate juridica, care functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, finantata integral de la bugetul de stat. Sediul Oficiului National este in municipiul Brasov, str. Michel Weiss nr. 22, judetul Brasov, in sediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala a Judetului Brasov.

 

Oficiul National este condus de un director executiv numit prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, in conditiile legii. Directorul executiv al Oficiului National are calitatea de ordonator tertiar de credite. In exercitarea atributiilor sale, directorul executiv al Oficiului National emite decizii.

 

Pentru realizarea obiectivelor sale, Oficiul National are urmatoarele atributii principale:

  • asigura promovarea conceptului "Produse de calitate", precum si a conceptului "Produse ecologice".
  • asigura asistenta tehnica producatorilor sau procesatorilor la elaborarea documentatiei, conform legislatiei comunitare si nationale, pentru a solicita protectia indicatiilor geografice, denumirilor de origine si specialitatilor traditionale garantate ale produselor agricole sau alimentare romanesti, la nivel national si comunitar;
  • asigura asistenta tehnica in elaborarea de proiecte pentru promovarea produselor traditionale si ecologice romanesti;
  • asigura promovarea imaginii produselor traditionale si ecologice romanesti prin mijloace de comunicare;
  • organizeaza seminarii, cursuri si activitati de formare si informare pentru grupuri de producatori sau procesatori, fermieri, asociatii profesionale etc.;
  • furnizeaza Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informatii in vederea elaborarii de studii, rapoarte si analize in domeniul sau de activitate;
  • editeaza materiale informative, brosuri, pliante, postere si altele in domeniul de activitate.

 

In realizarea atributiilor sale, Oficiul National poate stabili relatii de parteneriat sau de colaborare cu alte autoritati si institutii publice ori private, din tara sau strainatate, reprezentanti ai societatii civile ori ai partenerilor sociali.

In vederea eficientizarii activitatii sale, Oficiul National poate incheia contracte cu persoane fizice sau juridice pentru realizarea unor activitati ori servicii, in conditiile legii.

 

Date de contact:

·         Str. Michael Weiss nr. 22

·         Tel / Fax: 0040268413252

·         Mobil: 0040733833446

·         e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Director executiv ONPTER

Lucia Romanescu

 

 

Sursa: ORDONANTA DE URGENTA nr. 42 din 16 aprilie 2008

 Cautare