Holograme, folosite pentru zimbrii din Muntii Tarcu

Centrul de vizitare din Armenis, Muntii Tarcu, reda date stiintifice despre zimbru prin cea mai mare proiectie holografica din Europa.

Datele sunt colectate in mod continuu din teren, de catre stagiari din Romania si din strainatate care lucreaza si locuiesc la Statia de cercetare din satul apropiat, Fenes. Oameni din intreaga lume vor putea astfel urmari activitatea zimbrilor si impactul lor in regiune.

Cele trei instalatii realizate de Modulab in colaborare cu WWF si montate in Centrul de vizitare din Armenis prelucreaza datele stiintifice colectate pentru a le reda intr-un format interactiv prin cea mai mare proiectie holografica din Europa, prin intermediul careia poate fi vazut comportamentul zimbrului in mediul sau natural si cum decurge o zi obisnuita din viata acestui animal fascinant.

Cu ajutorul a peste 50 de voluntari din toata tara Centrul a fost in prealabil transformat radical si cuprinde acum un spatiu de relaxare pe terasa ce odinioara era acoperita de beton, care acum este decorat cu plante reprezentative pentru Muntii Tarcu. Centrul de vizitare este locul unde vizitatorii pot gasi bunatati locale si produse mestesugarești realizate in cadrul Asociatiei Magura Zimbrilor Armenis (AMZA).

 


Cautare