Restaurant cu specific local romanesc - Hanul Dacilor Cluj-Napoca

Restaurantul cu specif local pune in valoare bucataria specifica unor zone geografice din tara sau a unor tipuri traditionale de unitati (crame, colibe, suri, etc.)

Sunt servite vinuri si alte bauturi specifice regiunii respective, utilizandu-se ulcioare, carafe sau cani. Efectul originar al acestor unitati este realizat prin imbinarea cadrului natural cu cel arhitectural al sistemului constructiv, al finisajelor inspirate dupa modelul popular, al elementelor de decoratie, al mobilierului si obiectelor de inventar de o conceptie deosebita, de gama sortimentala a mancarurilor pregatite si de prezentarea personalului. 

La construirea unitatilor se utilizeaza materiale prelucrate sumar, specifice regiunii respective, respectiv: piatra, bolovani de rau, lemn, caramida, trestie, stuf, rachita, etc. Ospatarii au uniforme confectionate in concordanta cu specificul unitatii, cum sunt costumele de daci, tarani, ciobani, vanatori, etc.

Un exemplu de restaurant cu specific local este Hanul Dacilor din Cluj-Napoca. Localul este dispus pe o suprafaţă de 750 mp situat în incinta complexului Iulius Mall fiind cea mai mare unitate de profil din complex. Este dispus astfel: o cafenea la parter (zona Kidsland) cu o capacitate de 50 locuri, restaurantul la demisol, cu o capacitate de 180 locuri, iar la exterior pe malul lacului Gheorgheni se afla terasa Hanul Dacilor Iulius Mall, cu o capacitate de 180 locuri. Sistemul "slow food" este promovat de Restaurantul Hanul Dacilor prin prepararea fara: conservanti, aditivi, coloranti; fara semipreparate conservate.


Cautare