Statiunea Baile Lipova

Statiunea balneoclimaterica Lipova este situata intr-o zona colinara, la 3 km de orasului Lipova si 30 km de municipiul Arad, intr-o regiune paduroasa, pe valea paraului Sistarovat.

Izvoarele sale de apa minerala sunt cunoscute in secolul XVI, fiind descoperite de niste pastori. Apele minerale sunt feruginoase, bicarbonatate, calcice, magneziene. Ele sunt destinate curelor interne si externe, fiind recomandate in cazul bolilor cardiovasculare, hepatobiliare, ale cailor urinare, tulburarilor endocrine si afectiunilor aparatului circulator, ale celui locomotor, ale tubului digestiv;

Statiunea balneoclimaterica Lipova este recomandata pentru diverse proceduri terapeutice. Aici exista instalatii pentru bai calde cu apa minerala, instalatii pentru fizioterapie, sala pentru gimnastica medicala, buvete cu apa minerala pentru cura interna, bazin cu apa minerala, solarii pentru aer si hidroterapie etc.

Pentru amatorii de excursii cu rulota, exista spatii special amenajate, unde acestia pot beneficia de racorduri la reteaua de electricitate si reteaua de apa potabila.

Adresa: Loc. Lipova, Str. Lugojului, Nr. 50

Telefon: 0723 537 715; 0257 563 021.

 

 


Cautare