Turism ecologic in Chanaz

Chanaz este un orasel din Franta, cu numai 500 de locuitori situat langa canalul Saviere, care face legatura intre lacul Bourget si raul Rhone.

Chanaz se bucura de un bogat patrimoniu natural si cultural, si atrage in prezent, peste 150.000 de vizitatori pe an. Este situat si in drumul spre locul de pelerinaj Saint Jacques de Compostelle. Portul turistic al orasului a atins capacitatea de 115 de locuri. Opt cabane, cu 50 paturi, au fost construite in conformitate cu legislatia de mediu. Activitatile oferite sunt prietenoase cu natura si nepoluante, precum: mers cu bicicleta, caiac-canoe, role si pescuit.

In Chanaz s-au aplicat principiile dezvoltarii durabile vreme de 20 de ani. Panourile solare au fost instalate in spatele zonei de camping, patrimoniul orasului este in curs de restaurare, si se ofera ajutor financiar pentru locuitorii care folosesc energiile regenerabile. Orasul se afla langa canalul Saviere si este inclus in multe trasee turistice, schimburi de experienta si evenimente de promovare.

 

 


Cautare