Craciun la Salzburg

Craciunul din Salzburg ofera vizitatorilor o atmosfera magica.

Pietele de Craciun din Salzburg, a caror traditie incepe din secolul al XVII-lea, sunt printre cele mai atragatoare din lume. Toate tipurile de obiecte de artizanat, cum ar fi decoratiunile de pom de Craciun, figurinele pentru nasterea copilului Isus, jucariile si turta dulce sunt vandute in vecinatatea Catedralei si in alte doua fermecatoare piete traditionale.

Salzburg se mandreste cu locul in care s-a nascut cel mai faimos si mai frumos colind de Craciun din lume - "Silent Night". Nu toata lumea care il canta astazi stie ca preotul Josef Mohr, cel care a scris versurile, sa nascut in orasul Salzburg. "Silent Night" a fost cantat pentru prima data in Ajunul Craciunului in 1818 intr-o biserica din micul oras Oberndorf din apropiere de Salzburg.

In timp ce petreceti Craciunul in Salzburg, va puteti bucura de un spectacol ce are loc in sala Baroc, Stiftskeller, St. Peter din Salzburg, in cadrul unei cine romantice la lumina luminarilor, cu preparate traditionale specifice secolelor 17 si 18.

Cu Alpii in apropiere, vizitatorii orasului Salzburg pot combina cu usurinta o sedere in oras cu schi in munti. Un lucru foarte popular in Salzburg, de Craciun este plimbarea cu sania trasa de cai, inntr-un frumos peisaj de iarna, de-a lungul vaii raului Salzach, pe care se afla numeroase statiuni de schi.

 


Cautare