Antigua, destinatie de vacanta in noiembrie

Antigua este paradisul fericit al europenilor care vor sa scape de iarna.

Antigua este situata in extremitatea estica a lantului de insule ce inconjoara Marea Caraibelor ca un brau ce porneste din largul tarmurilor SUA si se termina in apropierea tarmurilor Venezuelei. Antigua este numita „taramul celor 365° de plaje” datorita faptului ca este inconjurata practic de plaje. Temperatura maxima este in jur de 30 grade C.

Numele acestei insule, de origine vulcanica, este dat de catre Cristofor Columb dupa o icoana din catedrala din Sevilla, numita Santa Maria de la Antigua. Insula are o circumferinta de aproximativ 87 Km cu o economia dependenta de turism. Stilul de viata insular este dominat de apa oceanului, plina de crustacee si pesti tropicali oferind o varietate uriasa de sporturi nautice. Half Moon Bay este un parc national popular renumit pentru cea mai frumoasa plaja de pe Antigua.

Orasul principal, Codrington, se afla la marginea unei lagune, iar sanctuarul de pasari de pe insula, adaposteste peste 5.000 de pasari-fregata. Antigua gazduieste mai multe evenimente internationale de iahting si regate de-a lungul anului. De asemenea turistii pot parcurge un traseu pitoresc de 32 km pe drumuri serpuitoare printre dealuri cu vegetatie tropicala si sate de pescari pe coasta de sud-vest.

 

 


Cautare