MINUNILE LUMII: Cristo Redentor

Statuia ''Cristos Mantuitorul'' (Cristo Redentor) este amplasata in sudul orasului Rio de Janeiro (Brazilia).

Monumentul a fost ridicat pe muntele Corcovado, de 700 m, in padurea Tijuca, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la declararea independenței Braziliei. Schitele proiectului au fost intocmite de inginerul Heitor Silva Costa, iar dupa 10 ani a inceput constructia lui cu sprijinul Frantei si Vaticanului. Sfintirea statuii a avut loc la data de 12 octombrie 1931. Edificiul, are o inaltime, impreuna cu soclul, de 38 de metri, latimea bratelor 28 metri si greutatea de 635 tone. O capela, unde pot intra 150 de persoane, se afla in interiorul soclului.

Monumentul este realizat de sculptorul francez Paul Landowski, din beton armat, acoperit cu un strat de mozaic. Sculptorul roman Gheorghe Leonida, inclus, de Paul Landowski, in echipa sa, a fost insarcinat sa realizeze capul statuii Mantuitorului.

Orasul Rio de Janeiro, unde se afla ''Cristo Redentor'', este deosebit de popular datorita celebrului carnaval ce are loc anual pe strazile sale. Cu toate acestea, Rio de Janeiro, te imbie cu locuri minunate, o bucatarie exceptionala, obiective turistice importante si o caldura climatica si sufleteasca deosebita.

Orasul este impartit pe zone. Centrul orasului, atrage datorita numeroaselor obiective turistice si istoriei lui. Partea de sud, a orasul, te incanta cu numeroasele destinatii turistice foarte cunoscute: Copacabana, Leblon, Ipanema, laguna Rodrigo de Freitas si Muntele Corcovado. Plaje minunate se gasesc in partea vestica a orasului, iar in zona nordica se afla stadionul Maracana, gradina zoologica din Rio si Parcul Quinta da Boa Vista. In Barra da Tijuca, un cartier din estul orasului, este situat satul olimpic si majoritatea arenelor sportive din cadrul Jocurilor Olimpice din 2016. Celelalte arene si locuri de concurs sunt: Plaja Copacabana, Maracana si Deodoro.

 

 


Cautare