Cu bicicleta in Tara Canioanelor

White Rim este o atractie turistica din Parcul National Tara Canioanelor (Canyonlands National Park) si se afla in statul Utah, SUA.

Canyonlands National Park, declarat parc in anul 1964, se intinde pe o suprafata de 1.366 km patrati. Raurile Colorado River si Green River au sapat canioane adanci impartind parcul in patru zonei: Island in the Sky (nord); The Needles (sud-est); The Maze (vest); si o regiune mai mica „Horseshoe Canyon”.

Island in the Sky este un podis marginit de raurile Colorado si Green River. Punctele de atractie sunt White Rim, (o terasa de gresie situata la o inaltime de 360 m) si Big Drop Rapids, o portiune cu un curent torential pe Colorado River.

White Rim este si un popular traseu de biciclete in Canyonlands situat deasupra raurilor Colorado River si Green River. Traseul se face cel mai bine in 3-5 zile, cu opriri si campare noaptea la campingurile desemnate. Un vehicul 4WD este necesara pentru a ajuta ciclistii pe traseu, in special cu apa de baut, cu imbracaminte si mancare. In fiecare zi, se face escaladarea unui deal de peste 1000 de picioare. Pentru a obține un permis de sedere peste noapte, trebuie contact Canyonlands National Park.

De-a lungul traseului se pot admira stancile Wingate, gresia Kayenta, gresia alba Rim, formatiunile Chinle, Moenkopi, sisturile Rock si  rocile de culoare alba si rosie din dolinele Cathedral Point. Centrul de vizitare Sky este deschis zilnic, de primavara pana toamna si include exponate, carti si harti de vanzare, informații generale, internet wireless, etc. Exista in parc 12 locuri de campare, la pretul de 15 dolari/noapte.
 

 


Cautare