Pescuitul, o forma de turism insuficient dezvoltat

Pentru o mare parte a celor care iubesc natura, pescuitul in apa dulce ramane o posibilitate de a petrece clipele de ragaz din timpul vacantelor sau la sfarsit de saptamana fie in apropierea domiciliului sau chiar mai departe.

Aceasta forma de turism este inca insuficient de dezvoltata in Romania. Activitati cu succes, aproape garantat, s-ar putea realiza si in tara noastra dupa modelul turismului francez, in care cea mai cunoscuta este cea numită “Relais Saint Pierre”.

Pentru extinderea acestei forme de turism rural, in Franta au fost create politici colective de dezvoltare (la nivel departamental, local si regional). Au fost incluse in cadrul acestor actiuni: federatiile si asociatiile pescarilor, administratia, prestatorii din hotelarie si bazele de cazare.

La inceputul anilor ’90, ai secolului XX, doua din marile federatii ale prestatorilor au editat o brosura “Gîtes et Lagis de Peche” iar în 1992, Ministerul Turismului din Franta a editat “Destination Peche” in 57000 de exemplare dintre care 5000 in limba engleza.

Gites de France are un catalog national anual destinat pescuitului care se numeste “Gîtes et logis de peche”, ce reuneste oferta sa de cazare din zonele in care poate fi practicat cu succes pescuitul.

In ceea ce priveste miscarile pietei, trebuie remarcat interesul turistilor pentru acest produs, ca si atractia in acest domeniu pentru tari ca: Danemarca si Olanda.

Activitati asemanatoare s-ar putea realiza si in tara noastra printr-o colaborare a asociatiei vanatorilor si pescarilor sportivi cu asociatiile turistice de Rezervatia Biologica Delta.

 

 


Cautare