Turismul rural in Portugalia

Portugalia cu 800 km de taram de vis si 12 insule, are o pasiune ancestrala pentru ocean, caci aici Atlanticul intalneste Europa.

Este patria a unui popor de cuceritori si descoperitori (Vasco da Gama si Magellan au fost portughezi), si nu in ultimul rand locul unde se “fabrica” vinul de Porto si se canta fado-ul.

Turismul rural este reglementat prin lege din anul 1986. El poate fi practicat de familii de agricultori sau de rezidenti din mediul rural posesori ai unor rezidente de interes particular, arhitectonic sau istoric.

Turismo no Espaco Rural” (TER) propune case particulare, care pot fi frumoase ferme sau conace sau chiar castele din secolul XVIII, case rustice sau ferme în plina activitate.

Sectorul turismului rural este coordonat de Ministerul Comertului si Turismului, care acorda si autorizatiile pentru exercitarea acestei activitati. In acelasi timp se acorda un ajutor material deosebit celor care doresc sa practice turismul rural. Se acorda credite pe perioade lungi si nerambursabile in procent variabil, 40-60%, cu conditia de a desfasura aceasta activitate timp de minim 10 ani.

Din punct de vedere turistic, Portugalia se imparte in opt zone promotionale: Costa de Lisboa, Costa Verde, Costa de Prata, Montanhas, Planicies, Algarve, Azorele si Madeira. Turismul rural reuneste peste 100 de echipamente cu peste 1500 de paturi, la: ferme (quinta), conace (casa), castele (castelo), mori (moinho), vile (vila). Exista de asemenea numeroase campinguri in toata tara, care ofera posibilitatea petrecerii unei vacante economice si in plin contact cu natura. Pentru tineri se insira in lungul tarii un lant de 18 hanuri.

Vacantele la tara in Portugalia ofera in mod deosebit animatie, posibilitatea practicarii sportului (inot, tenis, echitatie, pescuit, vanatoare, golf) sau a participarii la viata fermei - vacante active.

Gazdele vorbesc in marea majoritate a cazurilor 1-2 limbi de circulatie internationala (franceza, engleza, spaniola, germana, italiana).Deviza lor: “Un turist = un prieten. Zambeste!”

 

 


Cautare