Statinea balneo-climaterica Amara

Statiunea balneo-climaterica Amara este situata in in zona de campie a Baraganului central, pe malul nord-vestic al lacului Amara, la 7 km de orasul Slobozia. Un parc dendrologic mare amenajat cu bun gust, confera statiunii un farmec deosebit.

Primele analize chimice ale apei lacului Amara se datoreaza profesorului Petru Poni si au fost realizate in anul 1887. Un rol deosebit de important in dezvoltarea statiunii Amara l-a avut dr. Stefan Ionescu-Calinesti, care realizeaza ca namolul din Lacul Amara exercita asupra organismului uman o serie de actiuni vindecatoare demonstrate stiintific. Factorii naturali de cura sunt apa lacului sulfatata, clorurata-sodica, magnezica, slab bromurata, apa minerala de sonda de natura sulfuroasa si namolul sapropelic.

Complexul Hotelier Ialomita, aflat la doar 20 de metri de Lacul Amara, dispune de restaurant, baza de tratament moderna, plaja, precum si de alte dotari ce permit petrecerea placuta a timpului liber. Principalele afectiuni tratabile sunt: afectiuni ale aparatului locomotor; reumatisme degenerative abarticulare, inflamatorii, post-traumatice, ortopedice; afectiuni neurologice periferice; afectiuni ginecologice; afectiuni dermatologice; afectiuni respiratorii, digestive, renale etc. Tratamentele disponibile sunt: bai la cada cu namol; bai cu ape minerale in bazin; bai galvanice; impachetari cu namol si cu parafina; dus subacval integral si partial; aerosoli; curenti diadinamici, ultrasunet, unde scurte, curenti Tens, curenti interferentiali; solux; laserterapie; masaj terapeutic; gimnastica medicala.

Pentru 6 nopti de cazare cu tratament si mic dejun, tariful este de 840 lei/persoana. Documentele necesare pentru efectuarea tratamentului sunt: bilet de trimitere de la medicul de famile / medicul specialist; card de sanatate activat sau adeverinta de la Casa de Sanatate Judeteana; adeverinta de salariat / cupon de pensie / certificat de nastere in cazul copiilor.

 

 


Cautare