Curatarea unui lac din Romania va creste ocuparea fortei de munca

Un proiect finantat din FEDR vizeaza incurajarea oportunitatilor de angajare in regiune prin refacerea Lacului Belona, situat in statiunea Eforie Nord de pe litoral.

Prin curatarea lacului si construirea unor facilitati de agrement pe malurile acestuia, primaria Eforie intentioneaza sa sporeasca atractivitatea Lacului Belona pentru turisti si sa creasca gradul de ocupare a fortei de munca in regiune.

Printre imbunatatirile care vor fi adaugate pentru a incuraja turistii sa viziteze zona se numara noi alei pietonale, o promenada, piste pentru biciclete, fantani cu apa potabila si spatii pentru parcarea bicicletelor. De asemenea, se va construi un foisor inalt de 20 de metri, de unde turistii vor putea admira privelistea. Foisorul va fi prevazut cu scari si cu o platforma cu elevator pentru a facilita accesul persoanelor cu mobilitate redusa.

In prezent, zona este intr-o stare ecologica degradata. Curatarea va cuprinde defrisarea controlata a unor zone cu stuf si decolmatarea lacului. Se va planta vegetatie ornamentala, pentru a spori aspectul natural atractiv al regiunii. Proiectul are o durata de trei ani si o valoare totala de 4,5 milioane EUR, din care 85 % reprezinta contributia FEDR.

 

Sursa: Tomis News

 


Cautare