Litoralul Romanesc

Litoralul romanesc reprezinta tarmul occidental al Marii Negre si este cea mai exploatata zona turistica din Romania. De-a lungul malului marii se întind numeroase statiuni turistice de vara.

Statiune turistica Mamaia, asezata pe malul vestic al Marii Negre, este probabil una dintre cele mai vizitate statiuni in timpul verii. Fasia de pamanat dintre Marea Neagra si Lacul Siutghiol are o latime de 300 metri si o lungime de 8 km, plaja acesteia, este caracterizata de nisipul fin si multitudinea de baruri si discoteci puse la dispozitia turistilor.

 

 

 

Statiunea Eforie Nord este situata la 14 km sud de Constanta, intre Lacul Techirghiol si Marea Neagra, fiind infiintata in 1894 cand Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit un sanatoriu balenoclimateric. Fiind a doua statiune de pe litoral ca marime, Eforie Nord are o larga deschidere spre mare, plaja acesteia atingand 3 km lungime, este o destinatie placuta atat pentru relaxare cat si pentru tratament.

 

 

Statiunea Eforie Sud este situata in imediata apropiere a Statiunii Eforie Nord, de care este despartita prin Lacul Techurghiol, la o distanta de aproximativ 19 km de Constanta. Localitatea a fost initial denumita dupa pseudonimul Reginei Elisabeta, Carmen Sylva, abia din anul 1912 incepand sa poarte numele de Eforie Sud, fiind ulterior declarata statiune balneoclimaterica.

 

 

 

Costinesti este o statiune estivala situandu-se la mijlocul Litoralului. Inceputurile statiunii dateaza din 1949, cand a fost organizata aici prima tabara de vara pentru elevi, iar dupa 10 ani si una pentru studenti. Pana atunci, Costinesti a fost sat pescaresc, devenind ulterior cel mai mare centru de vacante de vara pentru tineret. Pe plaja veti gasi tineri din toate mediile sociale, dar si familisti, uniti intr-un gand comun de distractie si petrecere.

 

Statiunea Olimp, amenajata incepand cu anul 1972, la fel ca cea mai mare parte a statiunilor din aceasta regiune, este considerata adesea ca facand parte din Statiunea Neptun, in nordul careia este situata. Aceasta se numara printre cele mai mici statiuni estivale de pe tarmul romanesc al Marii Negre, insa este foarte indragita de numerosii turisti care aleg sa isi petreaca aici sezonul estival.

 

Statiunea Neptun, supranumita si Coasta de Azur a Romaniei, se numara printre cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul romanesc al Marii Negre, fiind situata la aproximativ 38 km de Constanta.

 

 

 

Statiunea Jupiter se numara printre cele mai mici statiuni de pe tarmul romanesc al Marii Negre, fiind localizata la o distanta de aproximativ 5 km de Mangalia.

 

 

 

 

Statiunea Cap Aurora este cea mai recenta statiune dintre toate cele amenajate pe Litoral, fiind inaugurata in anul 1973. Desi se numara printre cele mai mici statiuni de pe tarmul romanesc al Marii Negre, Cap Aurora are un farmec aparte, datorita pozitiei sale si a aspectului de peninsula pe care il are.

 

 

Statiunea Venus se afla in partea sudica a litoralului romanesc, la doar 3 kilometri de Mangalia. Dominata de o vegetatie bogata, statiunea Venus este locatia perfecta in care va puteti relaxa sub actiunea benefica a factorilor naturali: apa, soare si briza

 

 

 

Statiunea Saturn se numara printre cele mai cunoscute locatii de pe intreg litoralul romanesc in imediata apropiere a Mangaliei. Aceasta asezare de pe malul marii a fost amenajata incepand cu anul 1972, dezvoltandu-se ulterior, alaturi de celelalte statiuni ale regiunii.

 

 

 

Statiunea Mangalia, cunoscuta in trecut drept Cetatea Callatis, ridicata in urma cu aproximativ 2000 de ani de colonistii greci, este in prezent a doua asezare urbana, ca dimensiuni si importanta, din judetul Constanta.

 

 

 

Vama Veche este o localitate mica, situata la cativa km sud de 2 Mai, ea devenind in ultimele sezoane de vara un loc foarte cautat datorita atmosferei de nonconformism, gen, Costinesti si a preturilor reduse la cazare si masa. Cazarea se face in casele locuitorilor si intr-o multime de vile confortabile aparute peste nopate in ultimele sezoane.

 

 

 


Cautare