Circuite turistice in judetul Vrancea


Dezvoltarea turismului rural, solutie pentru dezvoltarea economica a satelor vrincene, trebuie sa se bazeze pe circuite care sa puna in valoare specificul Vrancei.

 

Vrancea este cea mai importanta zona viticola a tarii, cu crame traditionale care trebuie integrate in circuite turistice alaturi de muzee ale vinului.

 

Din circuitele turistice nu trebuie sa lipseasca obiectivele religioase de patrimoniu, manastiri si biserici, care trebuie sa beneficieze de cai de acces moderne. De aceea, unul dintre obiectivele declarate ale Consiliului Judetean este refacerea si amenajarea drumurilor catre principalele obiective turistice culturale si de patrimoniu.

Alaturi de obiectivele religioase, o atentie deosebita in dezvoltarea turismului rural trebuie acordata promovarii sistematice a festivalurilor traditionale din Vrancea, a muzeelor etnografice si reorientarea acestora catre interesele turistilor straini.

 

Un alt avantaj care poate fi exploatat pentru cresterea atractivitatii turistice a Vrancei este valorificarea mestesugurilor traditionale vii din judet, prin organizarea de scoli, tabere, cursuri de vara pentru turisti, promovarea acestor oportunitati de petrecere a timpului liber. Sint vizate in special zonele Nereju, Spulber-Nistoresti, Valea Rimnicului-Vintileasca, Vidra, Soveja.

In Strategia de Dezvoltare se propune si dezvoltarea turismului balneoclimateric. In acest sens, autoritatile locale trebuie sa se implice si sa realizeze proiecte pentru dezvoltarea si promovarea turismului balnear, de regenerare si reintinerire, in special in zona Soveja (imaginea de sus), dar si in zonele Vizantea, Vintileasca, Jitia. Aici trebuie imbunatatite si modernizate bazele de tratament, trebuie dezvoltate retelele de captare si transport a izvoarelor minerale si saline.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe:

 

www.vrancea.insse.ro/main.php?id=404

 


Cautare