Regiunea viticola Colinele Dobrogei

7.02.2017. Turismul vitocol la Cramele din Ostrov se aseamana cu cele din domeniile viticole italiene si frantuzesti.

Centrul Macin isi asează viile la poalele muntilor Macinului, pe o linie oarecum paralela cu Dunarea, pe directia nord-sud, prin Macin, Greci, Carcaliu si Cerna.

CABERNET SAUVIGNON - provine tot din Franta, din regiunea Gironde, din acest soi obtinandu-se vinul “rege” al soiurilor negre, prin invechire capatand calitati deosebite.

Denumirea de origine controlataă “SARICANICULITEL” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Compania WineRo a organizat sarbatorea recoltei, o zi plina de distractie si surprize placute.

La DOMENIILE OSTROV sa lansat gama de vinuri NAIADA.

 

Binecuvantata ca unul din cele mai potrivite amplasamente naturale, Podgoria Murfatlar este asezata in sud-est-ul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei.

Producatorul de vinuri Domeniile Ostrov a inregistrat io crestere a cifrei de afaceri cu peste 20%.

Denumirea de origine controlata “OLTINA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Producatorii de vin organic pot folosii termenul de „vin bio“ pe etichetele lor, conform normelor comunitare elaborate de Comitetul Permanent pentru Agricultura Ecologica.

Denumirea de origine controlata “MURFATLAR” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.