Vinuri din gama Issa produse de crama ''La Salina''

In 2015 au iesit pe piata primele vinuri din gama Issa, produse de crama „La Salina”, amplasata pe dealurile din imediata apropiere a Salinei Turda, judetul Cluj.

Crama „La Salina” are peste 70 de hectare cu vie, dintre care peste 40 pe rod. Vinurile sunt grupate in gama Issa, ce cuprinde: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Noir rose, Riesling de Rhein.

Sauvignon-ul Blanc, vinificat In stilul Lumii Noi, aduce In pahar o placuta vioiciune. Cu o culoare placuta, galben pal, stralucitoare, dezvaluie arome proaspete, dominate de citrice si flori de soc, continuate de note de ardei gras. Gustul surprinde placut printr-o buna aciditate, aflata in perfect echilibru cu alcoolul. Structura de ansamblu este armonioasa, fiind completata de notele usoare de mineralitate, cu tenta vaga de dulce (desi e sec), prezente in post-gustul mediu spre lung.

Chardonnay-ul, vinificat in stil clasic, prezinta o excelenta tipicitate de soi, cu o culoare galben-verzuie stralucitoare si cu arome dominante de fructe albe (para, mar) continuata prin note intense, placute, de citrice si altele, mai temperate, minerale. Gustul este rotund si echilibrat, cu o tenta fina de unt topit si cu o buna aciditate. Finalul este placut, usor condimentat.

La baza dealurilor cu vie, se afla restaurantul „Sarea-n bucate” unde meniul exceleaza la capitolul retetelor traditionale, precum „Friptura de Turda”, servita alaturi de vinuri din gama Issa. Pentru cei veniti mai de departe, pensiunea ofera si cazare in 13 camere.

 

Pentru detalii si rezervari >>

 


Cautare