Riesling Italian marca Crama Dealul Dorului

Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.

Riesling-ului Italian marca Crama Dealul Dorului, a reusit sa incante gusturile si simturile juriului de la concursul International Wine Contest Bucharest 2015, obtinand medalia de AUR. Vinul Riesling Italian, recolta 2014, este un vin care se preteaza zonei Banatului. Prin acest rasunator succes, producatorul de vinuri dl. Husarciuc Doru, doreste sa reinvie cultura vitei-de-vie si a vinurilor de Buzias-Silagiu, vinuri foarte cunoscute acum multa vreme.

Riesling-ul, care isi are originea in Germania de pe valea Rhinului, s-a adaptat foarte bine si in zona Buziasului. Productiile variaza de la 9 t/ha l pana la 16 t/ha, cu o medie de 11-13 t/ha.

Vinul de Riesling Italian este cunoscut ca un vin sec, curat si sobru. Are un aspect limpede si este bine echilibrat. Are o culoare galben-pal, cu irizatii verzui, stralucitor, ceea ce arata faptul ca vinul este tanar. Are o aroma fina, placuta, de strugure in parga si fructe exotice. Usor acidulat, vioi, fructuos, cu personalitate, echilibrat, rotund, cu post-gust placut. Se recomanda la preparatele de peste, carne de pasare si fructe de mare.

Podgoria Dealul Dorului, cu o suprafata de 16 hectare se afla intr-o zona a Romaniei specializata in vinuri rosii. Regiunea viticola a Banatului, integrează podgoriile: Minis – Maderat, Recas-Bencec, Silagiu – Buzias, Tirol si Moldova Noua si include judetele: Timis, Caras-Severin, Arad si Mehedinti.

 

Comanda online >>

 


Cautare