Regiunea viticola a Transilvaniei

01.12.2017. Pe meleagurile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi in zona colinelor, care formeaza ultimile ramificatii ale Muntilor Zarandului.

Vinul de Dobra, Satu Mare este apreciat pentru calitatile deosebite oferite de conditiile climatice si geografice ale zonei.

12.10.2017. Daca e miercuri, ai vin de la Crama Noastra, din Cluj Napoca, strada I.I.C. Bratianu nr. 35, la Rhédey Café – Piata Unirii, in data de 18 octombrie 2017, de la orele 18:30.

Factorul natural caracteristic al Podgoriei Moldova Noua este zona colinara a Banatului, dealurile putin inalte ale muntilor Dognecei. Aici sunt soluri scheletice, bogate in fier si microelemente.

4.10.2017. In perioada 7-8 octombrie, la Expo Arad, iubitorii de vinuri vor avea parte de o experienta deosebita la prima editie a targului de vinuri si salon gastronomic, Vicii si Delicii.

Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.

2.10.2017. Lira Cop Creative, furnizor autorizat de cursuri si programe de formare profesionala a adultilor, incepe programul de formare profesionala pentru ocupatia de SOMELIER la Cluj Napoca, adresat persoanelor dornice de a cunoaste tainele vinurilor.

Vinul Gewurztraminer este produs de Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj.

22.02.2017. Vin premiat cu Medalia de Argint in cadrul Concursului International de Vinuri de la Bucuresti - editia 2016.

In perioada 01 - 03 aprilie, va a avea loc la Casino Parcul Central ''WineUp Fair in Transylvania'' transfomand Clujul in capitala vinului si a gastronomiei.

In 2015 au iesit pe piata primele vinuri din gama Issa, produse de crama „La Salina”, amplasata pe dealurile din imediata apropiere a Salinei Turda, judetul Cluj.

 

In data de 9 aprilie 2015, la sediul Ministerului Agriculturii a avut loc o dezbatere privind unicitatea vinurilor romanesti.