Regiunea viticola a Transilvaniei

22.02.2017. Vin premiat cu Medalia de Argint in cadrul Concursului International de Vinuri de la Bucuresti - editia 2016.

In perioada 01 - 03 aprilie, va a avea loc la Casino Parcul Central ''WineUp Fair in Transylvania'' transfomand Clujul in capitala vinului si a gastronomiei.

In 2015 au iesit pe piata primele vinuri din gama Issa, produse de crama „La Salina”, amplasata pe dealurile din imediata apropiere a Salinei Turda, judetul Cluj.

Transilvania a fost dintotdeauna un taram al legendelor vii. Unele dintre ele se referă la vinurile nepretuite care isi au obarsia pe aceste meleaguri.

Vinul de Dobra, Satu Mare este apreciat pentru calitatile deosebite oferite de conditiile climatice si geografice ale zonei.

Factorul natural caracteristic al Podgoriei Moldova Noua este zona colinara a Banatului, dealurile putin inalte ale muntilor Dognecei. Aici sunt soluri scheletice, bogate in fier si microelemente.

Un vin de aur, atat la propriu, cat si la figurat este vinul Riesling Italian din Dealurilor Silagiului, zona Buzias, Timis.

Vinul Gewurztraminer este produs de Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj.