Regiunea viticola a Munteniei si Olteniei

21.01.2018. Vinurile romanesti au fost puse sub lupa juratilor straini in cadrul competitiei Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2017, eveniment  desfasurat in noiembrie 2017.

Cel mai cunoscut in lume este tipul de vin Chardonnay sec, un vin amplu si onctuos, cu arome fructate.

10.01.2018. Vanzarile de vin se inclina spre sexul frumos, deoarece femeile au cumparat mai mult vin decat barbatii in 2017 si mai putina bere si bauturi spirtoase.

Pelinul este un produs natural, traditional romanesc, obtinut prin adaugarea in vin a unor ierburi si fructe, componenta principala fiind pelinul.

23.01.2017. Fondata in 1998 de Fabio Albiseti, producator italian din Chianti-Toscana, VINARTE a devenit un nume important in sectorul productiei de vinuri din Romania.

In scopul alinierii la cele mai moderne standarde comerciale, Domeniile Viticole Tohani au adoptat sistemul de vanzare a vinului vrac prin intermediul dozatoarelor de servire cu sistem de racire a vinului, denumit "Bag in Box".

Bauer O.R.A.N.G.E. a aparut pe piata din Romania in 2014.

Arealul viticol Segarcea are o vechime de 800 ani, insa cea mai infloritoare perioada a existentei sale a reprezentat-o intervalul 1884 - 1947, cand a apartinut casei regale a Romaniei.

Eticheta vinului Marcea Chardonnay reprezinta “Casa Memoriala Liviu Rebreanu”, situata in Valea Mare - Podgoria, Stefanesti, Arges.

Vinul de Dragasani este cel mai bun vin de masa din Romania.

Feteasca neagra Divinitas din 2013, Crama Viile Sudului - Intervitt Zimnicea, a obtinut medalia de aur la Premiile de Excelenta Vinul.ro

Podgoria Via Domnului se gaseste in judetul Prahova, in zona Dealul Mare.