Vinurile romanesti vor fi puse sub lupa juratilor straini in cadrul competitiei Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2013, eveniment aflat la cea de-a cincea editie, care se va desfasura la Casa Vernescu, in perioada 12-15 noiembrie.

Concursul aduce la Bucuresti unii dintre cei mai mari specialisti din industria vinului la nivel international, dar si o premiera mondiala pentru competitiile de acest gen, analiza probelor incluzand si vin cumparat direct de la raft.

Concursul Premiile de Excelenta este singura competitie la nivel international unde se analizeaza si probe cumparate direct de la raft, de catre organizatori. In afara de aceasta secțiune dedicata vinurilor de retail, concursul mai are inca două sectiuni: una pentru vinuri non-retail si o sectiune pentru vinurile neimbuteliate inca, dar disponibile exclusiv catre restaurante si magazine specializate. Anul acesta în concurs au fost inscrise peste 320 de probe de vin, peste 170 dintre acestea fiind inscrise direct de producatori.

Juriul Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2013 va fi prezidat de: Michel Blanc (Franta) — directorul Sindicatului Viticultorilor din Chateauneuf du Pape, Anne Serres (Franta) — degustator si jurnalist al revistei Terre de Vins, Pierre Thomas (Elvetia) — jurnalist si membru in comisiile de jurizare al mai multor concursuri internationale si Ryan Opaz — comunicator, specialist in promovare si jurat al mai multor competitii internationale.

Cele mai bune vinuri romanesti prezente pe piata autohtona si nu numai vor fi medaliate in cadrul unei Seri de Gala, ce va fi organizată pe 15 noiembrie, la Casa Vernescu, incepand cu orele 19.00.