Carnatul crud german - „HOFER RINDFLEISCHWURST”


Hofer Rindfleischwurtst” este un carnat tartinabil crud si de forma lunguiata.

 

Intestinele sintetice (celofan) sunt umplute cu pasta de carnat tartinabila iar grosimea acestora poate varia de la 40 de mm pana la 50 de mm. In functie de grosimea folosita, carnatul „Hofer Rindfleischwurst” poate avea o lungime de maximum 50 de cm iar greutatea poate varia de la 150 de grame pana la 800 de grame.

 

Culoarea „Hofer Rindfleischwurst” este rosu-sangeriu, intens dar placut.

 

Hofer Rindfleischwurst” se distinge prin finetea condimentelor aromate tipica pentru un astfel de carnat si prin accentuarea usoara a gustului de piper. In plus, afumarea la rece cu lemn de fag confera „Hofer Rindfleischwurst” o aroma de afumatura placuta.

 

Hofer Rindfleischwurst” este un carnat crud cu continut tocat fin si tartinabil care se distinge prin prospetimea sa. Acesta isi pastreaza atat gustul specific, cat si aroma unica, timp de doua, trei zile iar din aceasta cauza nu este destinat depozitarii pe termen lung.

 

Criteriile de calitate suplimentare pe care „Hofer Rindfleischwurst” trebuie sa le indeplineasca sunt: un colorit rosu uniform, o textura usor de tartinat si o consistents omogena.

 

Carnea de vită macră este folosită ca materie primă la producerea de „Hofer Rindfleischwurst”. Rezultatul este un conținut ridicat de proteină animală fără proteine de țesut conjunctiv.

 

Principalii aditivi sunt sarea cu nitriti si acidul ascorbic care contribuie la coloritul rosiatic. Mirodeniile adaugate in timpul procesului de productie sunt sare si piper macinat fin. Pentru a conferi un gust individual si fin este posibilă folosirea in cantitati mici de amestecuri de ierburi aromatice si condimente.

 

Calitatea materiei prime, respectiv carne si grasime, este de o importanta capitala la producerea „Hofer Rinsfleischwurst”. Din aceasta cauza, este preferată carnea de animale mai batrane destinate sacrificării. Carnea de vita si porc este folosita la prelucrare.

 

Carnea de vită folosita este in principal de vaca si mai rar de taur. Bucata de carne folosita este pulpa iar continutul de grasime este de aproximativ 5 %. In cazul in care se foloseste carne de porc, aceasta provine din pulpa iar continutul de grasime este de aproximativ 4 %.

 

Hofer Rindfleischwurst” este un produs traditional de peste 50 de ani si este produs pe teritoriul orasului Hof si Landkreis Hof. Incepand din 1950, maistrul macelar Hans Millitzer a inceput sa produca in Hof carnatul din carne de vita macra. Aceasta traditie a fost continuata de calfa sa Gottfried Rädlein, care a produs carnatul de vita din 1962 pana in 1993 in propria societate si l-a facut celebru cu mult dincolo de limitele orasului.

 

In ianuarie 1993 Gottfried Rädlein a incredintat macelaria sa celebrei macelării Albert Schiller din Hof, care a continuat sa produca in mod special pana astazi „Hofer Rindfleischwurst” dupa reteta lui Gottfried Rädlein.

 

După cum este descris, „Hofer Rindfleischwurst” este un produs de înaltă calitate, extrem de apreciat si consumat nu numai in randul populatiei locale dar si de catre oaspetii si vizitatorii orasului care pretuiesc in mod deosebit acest carnat.

 

Hofer Rindfleischwursta fost premiat numai cu medalii de aur sau argint. Acesta a obtinut rezultate similare la nivel national la testele de calitate ale Asociatiei Germane din Sectorul Alimentare [Deutsche Lebensmittelgesellschaft (DLG)].

 

Sursa: Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

 


Cautare