Bijuteriile ''MAMBU'' din oua de strut

Francoise de Oliveira a crescut in Mozambic, de acolo provenind si numele “mambu” dat micii sale companii, ce insemna in limba populatiei Shangaan “multumesc”.

In anul 1988 a inceput sa lucreze, impreuna cu sotul ei Dominic, obiecte decorative si artizanale din oua de strut. Abia din 2006 a inceput sa creeze bijuterii din ou de strut, dupa propria sa inspiratie.

La MAMBU lucreaza oameni initiati in arta picturii pe coji de ou de strut chiar de catre Francois. E un ajutor acordat tinerilor care cu greu au acces la formare profesionala in Johannesburg. Pe langa salariul fix oamenii primesc bonusuri pentru activitati sau idei deosebite si de un fond de pensii platit.

O mare parte din produsele realizate sunt vandute pe plan local, iar 25 % din productie merge la export.

Produse facute de Mambu - Johannisburg, Africa de Sud se pot cumpara in Cluj Napoca de la magazinul Koala fair trade >>

Miscarea fair trade (comertul echitabil), a inceput acum aprox. 50 de ani in Europa. Scopul a fost reducerea saraciei in tarile din Africa, Asia si America Latina – prin stabilirea unor relatii directe si de lunga durata cu producatori dezavantajati si facilitarea accesului acestora la o piata dezvoltata. Cu timpul comertul echitabil a devenit o miscare internationala cu milioane de sustinatori in toata lumea. Magazinul Koala fair trade situat in centrul Clujului este primul Fair Trade Shop din Romania unde sunteti asteptati cu drag sa descoperiti produsele artizanale din Asia, Africa si America Latina, etc.

Adresa : Str Napoca, nr. 14

Contact : Tel.: 0742-099-329

Program : Luni - Vineri: 10:00 - 19:00

Sambata: 10:00 - 14:00