80 ani de viticultura cooperatista la Albig, Germania

In ziua de 1 mai 2016 cooperativa viticola Winzergenossenschaft Albig a sarbatorit 80 de ani de existenta.

In 1936 a fost fondata cooperativa vinului Winzergenossenschaft de catre 15 vinificatori, facand-o una dintre cele mai vechi asociatii viticole din regiunea Rheinhessen. Astazi, numarul de membri a crescut la 52.

Cooperativa detine o zona viticola in jurul micul dar frumosul sat Albig, pe o suprafata de circa 42 hectare, avand o recolta anuala de circa 450.000 de litri, din care 200 000 de litri de vin se obtin in cadrul centrului de vinificatie.

Motoul viticultorilor din Albig este: “Noi traim cu Vin! Noi traim cu vie''. Ei nu uita ca au o lunga traditie a vinului, marcata de pasiune si de urmarire constanta a calitatii sortimentului de vinuri, din struguri proaspeti, care satisfac papilele gustative ale clientilor.

Vinurile din Albig sunt recunoscute ca fiind delicioase. Domnul Harald Eller, membru al cooperativei din Albig, este recunoscut ca fiind un expert in vinul alb, rosu si sampanie. Consiliul Director al DLG (Societatea Agricola Germana) i-a acordat medalia de bronz ''Max Eyth'', recunoscand munca sa de voluntariat, in calitate de expert, la concursul anual al vinului din Germania, respectiv ''Premiul Federal al vinului DLG''.

In acest an, cu ocazia sarbatoririi a 80 de ani, Winzergenossenschaft Albig a lansat savurosul vin Jubileu. Sarbatoarea a inceput de dimineata cu muzica, degustari de produse culinare de patiserie, mancaruri traditinale, expozitii cu vanzare de flori, utilaje si unelte viticole, si a continuat cu un concurs de degustari de vin si petrecere pana seara cu vinurile cooperativei, in cortul din curtea centrului de vinificatie, la care a participat tot satul.

Oferta de vinuri, pe sortimente, in cutii, in perioada sarbatoarei vinului a fost urmatoarea: 12 sticle vinuri fine de primavara ''Herbe Feinherbe Frühlingsweine'' la pretul de 54,95 euro, cu livrare gratuita in toata Germania, sau 6 sticle la pretul de 29,50 euro; 12 sticle de vinuri ''Trockene Frühlingsweine'' la pretul de 49, 50 euro, sau 6 sticle la pretul de 26.50 euro.