Ciocolata DIVINE

Cooperativa Kuapa Kokoo ai agricultorilor de cacao, din Ghana, a infiintat o fabrica de ciocolata in anul 1998, cand a lansat in Marea Britanie, primul sortiment de ciocolata DIVINE.

Fabrica a fost infiintata cu scopul de a imbunatati mijloacele de existenta ale micilor producatori de cacao din Africa de Vest, care detin 45 % din actiuni, prin crearea unei marci de ciocolata, certificata Fairtrade (care detine 55% din actiuni).

Astfel, cooperativa Kuapa Kokoo s-a dezvoltat intr-o organizatie infloritoare, dinamica si democratica, care beneficiaza regulat de fonduri venite de la Fairtrade, pentru promovare si marketing pe piata de cacao.

Pe 15 octombrie 2014, ciocolata cu lapte si caramel DIVINE, a devenit unul dintre produsele Fairtrade, favorite in Marea Britanie. Juriul desemnat, a fost alcatuit din 1700 de membrii care atribuie premii produselor 100 % Fairtrade, avand scopul de a face mai echitabil comertul cu produsele de tip artizanal si fiind in acelasi timp, un suport pentru companiile etice.