Pensiunea Tiplea, ferma ecologica si produsele traditionale de casa, judetul Maramures


Pensiunea Tiplea participa la targuri si expozitii cu produse traditionale facute in casa: dulceturi, siropuri, prajituri, muraturi, horinca, etc.

 

Situata in judetul Maramures, Pensiunea Tiplea este formata din ferma ecologica de vaci din rasa Bruna de Maramures, pensiunea propriuzisa si cabana.

 

In ceea ce priveste cabana, aceasta este 100% ecologica, respectand cu strictete elementele traditionale ale zonei, ideea de turism ecologic luand nastere odata cu ferma si cu solicitarile turistilor.  


 

Rodica Tiplea va ofera si reteta unei placinte aburinde, cu branza si marar.

 

Reteta de placinta maramureseana:

Aluat: 1 kg faina, drojdie 25 g, lapte cald pentru framantat, putina sare.

Umplutura: branza de oaie sau cas proaspat, marar verde, cozi de ceapa.

 

Se face maiaua, apoi se framanta aluatul din faina, lapte si sare. Aluatul se lasa apoi 30 de minute la dospit (crescut).

Branza framantata se sareaza dupa gust si se amesteca cu marar tocat si cozi de ceapa taiate marunt.

Se ia o lingură din aluat si se intinde o foaie foarte subtire. Pe acesta se pune o lingura generoasa din umplutura de branza, apoi se incepe impaturirea dupa mana, in asa fel incat sa nu fie doua incretituri una peste alta.

Placinta se prajeste in putin ulei incins, pana devine aurie pe fiecare parte.

Se serveste cu „grostior" (smantana culeasa proaspata de pe lapte)

 

 

Sursa: www.rmt.ro/index.html



Cautare