Punctul gastronomic local Posaga de Sus

Punctul gastronomic local din localitatea Poșaga de Sus, este situata în zona rezervației Scărița – Belioara, jud. Alba.

Pentru a precia la superlativ o mancare traditionala gustoasa, veti trece dinspre Poșaga de Jos, prin Cheile Poșăgii, Poșaga de Sus si pe un drum care duce la Rezervația Scărița – Belioara, unde este situat Punctul Gastronomic Local Scărița – Belioara. Odată ajunși veți observa frumusețea peisajului care se poate admira de la terasa sau din curtea amenajată cu mese, bănci și butuci din lemn acoperiți cu țesături tradiționale. Terasa este frumos amenajată cu elemente decorative tradiționale și cu multe flori.

Din partea casei sunteti intâmpinați cu țuică și vișinată de casă. Mâncarea este pregătită zilnic, iar ce rămâne neconsumat se donează în sat la săraci. Acesta este o afacere de familie, soț și soție, care la sfârșit de săptămână vin să facă ecoturism si să gătească mâncare tradițională. Ei au în construcție două unități de cazare, două căbănuțe cu baie în cameră. Meniu punctului gastronomic consta in aperitiv (platou traditional), felul principal (gulaș preparat la ceaun, sarmalute, etc), plăcinte cu brânză/dulceață, clătite, papanași, sucuri din fructe de padure, etc. Are urmatorul program: Vineri 18:00 – 22:00; Sâmbătă 08:00 – 22:00; Duminică 08:00 – 22:00.