Fructe de padure “Arome Transilvane”

Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.

Acestia produc, in satele de langa Cluj-Napoca si din judet, afine, mure, zmeura, coacaze, agrise, fructe de goji sau catina. Noua producatori locali au pus bazele primei asociatii de producatori de fructe de padure sub forma asociativa de cooperativa agricola. In judetul Cluj mai sunt cooperative ale producatorilor de legume si de produse lactate. Cei din cooperativa agricola „Arome Transilvane” spera ca, in cateva luni, sa ajunga cu produsele in supermarket.

Fructele din cultura proprie, cu o deosebita valoare nutritiva sunt cautate de catre consumatori, care afirma ca sunt net superioare fructelor din import. Membrii fondatori produc in afara de fructe de padure, siropuri si dulceturi si doresc la inceput sa centralizeze varietatile de fructe cultivate de membrii, sa creeze puncte fixe si mobile de desfacere in Cluj-Napoca, sa organizeze evenimente publice pe plan local, evenimente de degustare si de educare a consumatorilor.

Producatorii cooperativa: Astilean Daniela Elena II – producător de coacăze negre din sat Lujerdiu ; C. Berry Farm S.R.L. – producator de afine zmeura si mure din sat Sic; Paul Capusan – producator de zmeura, Aronia melanocarpa si goji din comuna Borsa; C. Melfructus S.R.L – procesator de fructe si legume, marca înregistrată “Delicium – Jams and Syrups” din comuna Borsa; Crisan Petre Cornel – producator de coacaze negre si mure; Rusu Artur Ioan – producator de zmeura, mure, agrise, catina alba, coacaze rosii si coacaze negre din sat Visea; Stupar Alin Florin – producator de mure si zmeura din comuna Borsa; Zsoldos Maria – producator de afine, mure si zmeura din sat Sic; Zsoldos Mihai – producator de mure, afine si zmeura din sat Sic.

Mai mult >>