Telemea de Sibiu, marca protejata

24.11.2017. A fost depusa luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, documentatia pentru inregistrarea si protejarea denumirii "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.

De asemenea, Institutia Prefectului - Judetul Sibiu, in colaborare cu Asociatia Producatorilor de Telemea de Sibiu, a organizat, sambata, 18 noiembrie 2017, prezentarea Produsului 'Telemea de Sibiu' - Indicatie Geografica Protejata. Scopul inregistrarii este sprijinirea activitatilor agricole si de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de inalta calitate, in baza indeplinirii obiectivelor politicii de dezvoltare rurala.

Vestita in tara si strainatate, telemeaua de Sibiu se face dupa retete vechi, transmise in familiile de oieri din generatie in generaţie. Gustul deosebit depinde in cea mai mare parte de compozitia floristica a pasunilor si a modul de preparare si pastrare. Cunoscatorii spun ca gustul e unic si isi dau seama imediat daca telemeaua este de la Sibiu si nu din alta parte. 

 

 


Cautare