Salamul de Sibiu va fi produs IGP

Cinci producatori ai specialitatii Salam de Sibiu au decis infiintarea Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) cu scopul de a apara marca prin obtinerea Indicatiei Geografice Protejate (IGP) la nivel comunitar.

Membrii fondatori ai Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) sunt Agricola Bacau, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA si Scandia Romana, care informeaza ca in prezent realizeaza peste 90% din productia de Salam de Sibiu din Romania. Presedinte al Asociatiei a fost numita Carmen Gavrilescu, marketing manager la Agricola, iar vicepresedinte este Sorin Minea, presedintele Angst. In asociatie sunt asteptati si alti producatori ai acestui sortiment de salam.

Scopul Asociatiei este apararea marcii Salam de Sibiu ca Indicatie Geografica Protejata la nivel comunitar, dezvoltarea durabila a productiei acestui produs, sprijinirea si cresterea puterii economice a producatorilor acestui sortiment, atat in plan national, cat si international. In acest sens, de 4 luni se lucreaza la elaborarea Caietului de Sarcini si a intregii documentatii necesare pentru demararea respectivei proceduri. Asociatia este asistata, in acest demers, de doua case de avocatura cu background in domeniu. Cu cei cinci producatori relevanti lucram excelent intr-o echipa multidisciplinara in care au fost cooptati juristii nostri, tehnologii fabricilor, managerii de calitate, marketerii, organismele de certificare si nu numai. Au fost accesate nenumarate surse care atesta prezenta produsului, intre care arhivele interbelice si comuniste, arhivele producatorilor, date ale ministerelor, date de presa”, a precizat Carmen Gavrilescu, presedintele APSS.

 

 


Cautare