Reteta traditionala de paine cum facea bunica

SC MATIAS SRL SANTIMBRU (ALBA) are in noul Registru National al produselor traditionale 5 produse de panificatie atestate

Reteta traditionala de paine cum facea bunica:

Ingredinete:

  • PROSPATURA (acritura): faina, apa, drojdie. Se framanta, se dospeste 6 ore.

  • MAIA: faina, drojdie, prospatura, apa. Se framanta, se dospeste 1h si 30 min.

  • COCA (aluat): maia, faina, sare, drojdie. Se framanta, se dospeste 30 min.

Prelucrare:

  • Se modeleaza manual dupa forma dorita;

  • Se pune la dospit in tavi 30 min.;

  • Se spoieste cu apa;

  • Se coace la o temperatura de 250 grade C;

  • Se bate de coaja manual.

Despre traditionalitatea produsului:

  • Reteta veche de peste 300 de ani produsa 100% in sistem traditional;

  • 100% naturala, fara amelioratori si conservanti;

  • Cuptoare formate cu lemn de esenta tare;

  • Cuptoare traditionala din caramida de tigan si vatra din argila;

  • Atestata in anul 2005 ca paine traditionala in comunitatea europeana;

  • Implementat sistemul de siguranta alimentara HACCP;

Aprecieri si premii la targurile: Apulum AGRARIA 2005, 2006, 2007; INDAGRA FOOD Bucuresti 2008; Targul International de agricultura Gornja; Rodgona Slovenia 2008; Targul Popular AFRODA 2006 - 2007 - 2008.

Cele cinci produse traditionale atestate in noul Registru National sunt: pita pe vatra batuta de Santimbru, pita neagra Santimbru, pita impletita Santimbru, rupuri de Santimbru, colacut cu mere de Santimbru. SC MATIAS SRL SANTIMBRU (ALBA): BRUTARIA SANTIMBRU, Str. Blajului 219, Jud. Alba.

 


Cautare