Branza de burduf la membrana naturala

Este sortimentul de branza cel mai vechi cunoscut la noi. Se prepara din cas obtinut din lapte de oaie, in timpul verii.

Pasta de branza se introduce in burdufuri si se indeasa bine cu mana pentru a nu ramane aer. Burdufurile se pastreaza la o temperatura mai mica de 10°C. Branza de burduf are culoare alba (usor galbuie), consistenta moale, untoasa, gust specific, putin sarat si aroma puternica. Continutul de apa este sub 52%, iar grasimea intre 45-48%.

Branza de burduf la membrana naturala cu mirosul ei usor întepator, cu gustul amarui si tonic este numai buna langa o rosie si-o ceapa sparta in pumn, fara sare in plus, pentru ca este exact asa cum trebuie!

Branza de burduf la membrana naturala poate fi in burduf din piele de oaie sau in basica (de porc sau vitel). Cel mai mare burduf de branza a fost realizat de catre producatorii din Bran, judetul Brasov, la targul ASAS Bucuresti in 2012.

 


Cautare