Una din branzeturile apreciata de romani de-a lungul timpului este “Branza cu smantana Fagaras”.

Buna si usoara, branza Fagaras este obtinuta din branza proaspata de vaca si smantana fermentata, dupa o reteta veche. Este gustoasa si foarte cremoasa datorita cantitatii potrivite de smantana. Branza de vaca cu smantana - Fagaras are un mare procent de smantana care poate ajunge pana la 40%.

Branza este construita din mai multe straturi. Stratul inferior este de fapt o branza dietetica iar stratul superioar seamana cu smantana. Acest sortiment de branza contine mai multa apa decat altele, (aproximativ 77%). De asemenea si procentul de grasime este destul de mare de minim 6-9%.

Sunt mai multi producatori de branza cu smantana - Fagaras: LACTAG, SANLACTA, RARAU, COVALACT, HOCLAND, CARMOLACT, etc. COVALCT a lansat produsul traditionala “Branza Fagaras Covalact de Tara”, care se gaseste in doua variante “usor” si “clasic”.

 

IMAGINI VIDEO >>