Preparate din carne proaspata de porc din Fagaras, Brasov

Elena Lazureanu din zona Fagaras, este o femeie de afaceri de produse traditionale din carne proaspata de porc: lebar, toba de casa, carnati subtiri; muschiulet, ceafa, cotlet, pastrama, rulada, costita (toate afumate), piftie si jumari.

Elena Lazureanu stie reteta fiecarui produs. "Ele nu sunt foarte sarate, fiindca sunt preparate din carne proaspata de porc. Nu exista niciun motiv sa le fie acoperit gustul cu sare. Condimentele, in general, nu sunt folosite in exces tot din acest motiv. Dealtfel, in zona Fagarasului, nu se mananca foarte condimentat."

Produsele sunt prepararate "cum am invatat de la mama si de la bunica", fara aditivi industriali, doar cu "sare, piper, usturoi si cimbru" si conservate traditional: "se baga la saramura si se afuma". "Nu cantaresc cantitatile decat atunci cand prepar carnatii, restul este facut dupa gust", marturiseste doamna Elena.

Carmangeria din Sercaia, zona Fagaras, judetul Brasov, proceseaza cca 200 de kg de carne pe zi. "Nu se poate produce mai mult - spune doamna Elena - pentru ca ar trebui sa umblam la calitate; daca am face asta, nu ne-am mai putea identifica. Eu vreau sa ramanem pe nisa asta". Preturile produselor nu sunt mari, maximul este 35 lei pe kg, pentru ca "nu poti cere mai mult decat pretul pietei".

Firma detine, langa carmangeria din Sercaia, si un magazin propriu, dar vanzarile pe plan local nu sunt foarte mari. "In Bucuresti, se vinde cel mai mult.", spune Elena Lazureanu. De aceea, participa, inca de la deschidere, la Targul Taranului, de la Muzeul Taranului Roman. "Pe mine, aceasta manifestare m-a lansat pe piata", marturiseste Elena Lazureanu, in revista Fabrica de Carne .

Numele companiei: Nbm Sa

  • Adresa: str. Principala 151 Localitate: Sercaia Judet: Brasov

  • Telefon: 0268245918

  • Telefon mobil: 0724307377

  • Fax: 0268245918


Cautare