Mierea “Valea Barcaului” – produs exclusivist la SIAL Paris


Miere suta la suta naturala, argint masiv si arta populara sunt ingredientele unui produs exclusivist „made in” Salaj, lansat luni la cea mai mare expozitie de alimente din lume, care are loc in aceste zile la Paris, Franta: SIAL - Global Food Marketplace.

Mierea a fost dusa in capitala franceză de Fundatia AGAPIS, care a deschis, la Valcau de Jos, prima intreprindere socială din judet avand ca obiect de activitate promovarea produselor apicole si a fructelor uscate obtinute de locuitorii din zona.

Alin Prunean a pus la punc un proiect ambitios si costisitor prin care sa faca sa se auda de minunatiile naturii nu doar in tara, ci si in strainatate. Asa s-a ajuns la produsul exclusivist lansat sub denumirea „The Art of DAR”. „Numele vine de la faptul ca peste 25 de oameni si firme s-au implicat si ne-au ajutat sa reusim. Toata lumea a dat o mana de ajutor, pentru ca au fost costuri fantastice”, povesteste Alin. Costurile se refera la banii cheltuiti cu filmul de prezentare, realizat dupa ultimele standarde din cinematografie, film in care apare si cunoscuta actrita Maia Morgenstern, dar si la crearea ambalajului special in care este prezentat produsul. Este vorba despre un recipient din sticla argintat, realizat manual si inseriat de un cunoscut mester din Sibiu, o lingurita de argint masiv cu logo-ul zonei, suportul din stejar facut de un mester din Cluj si lustruit cu ceara de albine de o tanara artista locală. Producatorii promit ca pentru fiecare produs vandut se vor planta cinci stejari, care vor purta numele detinatorului.

La un produs atat de elitist pretul este de 365 de euro. „Tinta noastra este sa vindem 1.001 produse intr-un an de zile, in special catre segmentul corporate. De aceea suntem azi la Paris. Ne dorim prin asta sa sustinem produsele locale si am gasit, in acest fel, si formula prin care sa sustinem si mestesugurile traditionale”, explica Prunean.

Produsul a fost lansat ieri dupa-amiaza, in prezenta ambasadorului Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru. Impreuna cu mierea din Salaj, a fost lansat, sub aceeasi marca, si gemul preparat dupa o reteta speciala a Gerdei Gherghiceanu din Viscri.

Evenimentul de la Paris este cel mai important targ din lume rezervat produselor alimentare. Aproximativ 5.700 de firme din 100 de tari si-au amenajat standuri in pavilioanele de expozitie. 50 dintre acestea sunt din Romania.

Sursa: salajeanul.ro

 


Cautare