Turta dulce pentru sarbatori pascale



Familia Farkas Gabor si Magdolna, din orasul Targu Sacuiescu, judetul Covasna, produce turta dulce traditionala pentru sarbatorile pascale.

 

Meseria de producator de turta dulce era cunscuta inca din evul mediu de catre mestesugarii nemti in special din orasele transilvanene Sibiu si Brasov.

 

Mestesugul a fost preluat de catre mestesugarii unguri si din Targu Secuiesc situat in apropierea Brasovului.

 

Targul Secuiesc era numit “orasul breslelor” datorita faptului ca aici se practicau mai multe mestesuguri si meserii, iar zona in care se producea turta dulce mai era numita si “dealul mierii”.

 

Aici se facea renumita turta secuiasca, o turta de culoare maro preparata din faina de secara, miere si anason.

 

Dupa nationalizarea familia Kosa producea turta secuiasca in sistem privat.

 

Azi traditia este continuata de familia Farkas Gabor si Magdolna, care are o oferta speciala de turta dulce traditionala pentru sarbatorile pascale.

 

 

Date de contact:

  • Targu Secuiesc, judetul Covasna

  • Strada Garii, Nr. 57

  • Telefon: 0723 481 759; 0267 360 627

 

 


Cautare