Afumaturi traditionale - SC Siciliana SRL, Judetul Salaj

SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.

Denumirea societatii, practic este formata din denumirea localitatii in care este nascut cel care a avut ideea deschiderii acestei mici afaceri de familie adica satul SICI, comuna PERICEI si numele producatorului ILEANA, care prepara cu multa maiestrie si indemanare produsele dupa retete mostenite din mosi stramosi. Produsele sunt naturale, obtinute dupa retete traditionale, fara a se folosii substante care ar putea avea efect nociv asupra organismului.

"Zona noastra are un specific aparte in ceea ce priveste modalitatea de pastrare a carnii. Pentru a nu se pierde proprietatile carnii, prin fierbere sau congelare, aceasta este pastrata cruda; astfel ca, dupa ce porcul este transat, bucatile de carne ce nu sunt consumate in acel moment se pun in saramura, se lasa la maturat 3-4 saptamani, dupa care sunt scoase si puse la afumat. Traditia din zona noastra este ca fumul sa fie unul rece, nu unul cald, deoarece nu se doreste coacerea produsului; se urmareste ca bucata de carne sa fie expusa de mai multe ori la fumuri cu perioade scurte de timp. Produsele sunt realizate folosind retetele transmise din generatie in generatie, de la bunicii si strabunicii nostri. Sortimentele sunt obtinute pe cale naturala, fara sa folosim substante chimice care sa imbunatateasca aspectul, volumul sau gustul produselor. Ne bucura mult atunci cand vine cate un client sa ne multumeasca pentru ceea ce facem, sau vine un client nou si ne spune ca gustat la un prieten din produsele noastre, ca i-au placut foarte mult si ar dori sa isi cumpere. Aceasta este garantia ca obtinem produse traditionale de calitate", declara Ileana Cordis.

Produsele traditionale atestate (Carne de porcine “Silvania”, Ceafa legata si afumata, Pecie lunga afumata, Clisa afumata, Salam “Cordis”), pot fi consummate ca atare, dar si la preparearea diverselor sortimente de mancare, la platouri, la sandwich-uri, in salate, la supe, la gratar.

Adresa: Strada M. Sadoveanu, Nr.13; Şimlei Silvaniei, jud SALAJ; Persoana de contact: Ileana Cordis; 

 

OFERTA >>