Descoperiti mestesugul painii traditionale in Tara Hategului

De peste 10 ani un pasionat de brutaria artizanala face paine traditionala aproape zilnic intr-un sat din Tara Hategului

Sunteti invitati sa veniti sa descoperiti viata autentica de la sat si mestesugul painii traditionale. Pe parcursul catorva ore veti invata sa faceti paine traditionala cu maia, fara drojdie de bere sau alte adaosuri. Veti plamadi painea, o veti lasa la crescut si o veti coace la tast. Apoi va vetiospata cu bucati sanatoase din painea ce tocmai am copt-o, mangaiate de felii de cas dulce si untos, ceapa rosie si mandra sparta in pumn si rupta din gradina unde toate cresc in mod natural, fara chimicale, toate insotite de felii de slaninuta impanata cu un firicel de carne sau de perechi vesele de carnaciori Virsli de Salas si acompaniate de un vinars aromat. Pentru desert va veti putem desfata cu clatite moi si pufoase umplute din belsug cu dulceata de macese colorate sau de mere dulci si zemoase ori cu placinte imbietoare cu branza sau gem si ne vom racori cu un pahar de socata.

Intre timp, veti invata cum se pot face grisine, lipii, chifle, cornuri sau chiar pizza. In plus, puteti admira crestele Retezatului iar cine doreste poate face si excursii in zona, stiind ca Tara Hategului "intruneste in sine tot ce are Ardealul mai bun si mai frumos.” ( Ion Pop Reteganu ) si ca „Probabil ca nu exista in Romania un perimetru asa de restrans care sa concentreze atat de multe lucruri de vazut si admirat.” (Adrian Andrei Rusu). Veti gasi aceste lucruri in Satul Rau Alb la Nr.20, Comuna Salasu de Sus, Tara Hategului, Judetul Hunedoara.

MAI MULT >>