Produse traditionale din Transilvania

SC Siciliana SRL a pornit in anul 1999, o mica afacere de familie, la prepararea produselor de carne ''Cordis'', fiind respectate cu sfintenie traditiile din zona satelor Pericei si Sici.

Dulceata lu’ Razvan“ se gaseste acum pe rafturile hipermarketurilor, in multe magazine din tara, dar si de peste granita.

Romania are in acest moment 480 de produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii.

Pogacele de Sf.Luca sunt un produs traditional din judetul Arad

"Virsli de Salasu" se produc dupa o reteta veche de sute de ani din carne de capra combinata cu cea de oaie.

Produsul traditional “Toba de casa'' din judetul Timis.

SC RUS SRL, produce palinca 100% naturala, si in sticle imbracate in straie populare din Oas.

Agropan, Gherla, judetul Cluj a folosit fonduri UE pentru a extinde si moderniza capacitatea de productie de panificatie.

Asociatia Educational-Ecologica ECOTRANSILVANIA organizeaza in data de 25 iunie 2015 un seminar dedicat cunoasterii reciproce si a stabilirii unei relatii de colaborare intre initiativele si organizatiile interesate de conservarea livezilor si a soiurilor traditionale de fructe din Transilvania.

SC MATIAS SRL SANTIMBRU (ALBA) are in noul Registru National al produselor traditionale 5 produse de panificatie atestate

Palinca realizeaza in ''Camara Zanelor Dregan" Camarzana, judetul Satu Mare, este o palinca de calitate distribuita in toate colturile Romaniei.

Paine secuiasca de casa cu cartofi din Ghelinta, Covasna este al doilea produs atestat in Registrul national al produselor traditionale (RNPT).