Produse traditionale din Transilvania

Casul Manastur

5.06.2017. Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.

Tuica Zetea de Transilvania, judetul Satu Mare

De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe in cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.

Elemente de traditionalitate la branza romaneasca

28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.

Slanina afumata de mangalita

Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.

Lactate traditionale din judetul Salaj

21.01.2017. Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:

Turta dulce - Odorheiu Secuiesc, judetul Covasna

SC AND-VAR Mezes SRL ofera spre vanzare turta dulce traditionala.

Aciu, renumita palinca de Zalau

Palinca de Zalau marca “Aciu”, a ajuns sa fie foarte mult apreciata de straini.

Sarmale maramuresene ca la Ancuta

Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.

Ciocolata de casa ''Batonul Copilariei''

PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.

Lasca de la buna Romanita

Lasca de la buna Romanita este un produs traditional de paste fainoase a carei reteta dateaza din anul 1890.

Hencles si gogosi de la Agnita

In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.

Vinars Jidvei

Vinars Jidvei V.S.O.P. este o bautura traditional romaneasca, obtinuta exclusiv prin distilarea vinului la o concentratie alcoolica de maxim 86% volum.