O noua editie a Targului “Roadele Pamantului” in Piata Sfatului Brasov


Brasovenii sunt asteptati din nou sa redescopere gustul autentic al produselor traditionale romanesti si savoarea unica a placintelor maramuresene de pe Valea Izei, la cea de-a XIX-a editie a Targului Roadele Pamantului.

 

Evenimentul, proiect al Asociatiei „Roadele Pamantului” si aflat sub egida conviviumului Slow Food Brasov, se desfasoara in perioada 25-26 septembrie 2010, in locatia deja binecunoscuta amatorilor de hrana sanatoasa si savuroasa - Piata Sfatului.

 

35 de producatori din toata tara va asteapta la standuri cu produse alimentare dintre cele mai diverse, in intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, daca vremea o va permite, pana cand, din turnul Casei Sfatului, trompetii vor anunta orele 18.00.

 

Amatorii de hrana fara aditivi chimici se vor putea delecta cu produse de carmangerie din Tara Barsei, Tara Fagarasului si Rupea, din Secuime si din Maramures, cu branzeturi proaspete de Rotbav, Bran si Fagaras sau cu sortimentele maturate de la Valea Stramba si din Hunedoara, peste afumat in cetina de brad de la Rasnov, conserve si dulceturi alese pregatite cu iscusinta de femeile din Saschiz si de familia Ciurte, ca si apreciatul magiun de Topoloveni. Toate aceste bunatati pot fi insotite de o paine pe vatra de la Valea Rece si de un pahar de must, vin de calitate, tuica de Turt sau palinca de Salaj. Nu lipsesc prajiturile de casa maramuresene si ale femeilor din Rotbav, delicatesele italienesti din pasta de migdale, covrigii pe sfoara si delicioasele turte dulci traditionale, mierea de albine, o diversificata gama de siropuri naturale pregatite dupa retete de odinioara de familia Gall, nectarul de mere 100% natural si fructele de sezon romanesti.

 

Noutatile editiei sunt printre altele fagurii crescuti direct in borcan si mierea de rudbeckia produse de familia Bolovan din Cartisoara, Sibiu, dulceturile de afine si de mere cu ghimbir din zona Zetea, germenii lastari obtinuti de specialistii de la Paradisul Verde, turta dulce traditionala a familiei Peter Gedo din Covasna si produsele medicinale din plante (creme, tincturi, alifii, siropuri, ceaiuri) produse de Apuseni Natural Products din Bihor.

 

Si de aceasta data organizatorii va asteapta la standul Asociatiei Roadele Pamantului si a conviviumului Slow Food cu siropuri naturale si bucate gatite in casa dupa vechi retete locale.

 

Sunteti asteptati la Targul Roadele Pamantului sa sarbatoriti impreuna venirea toamnei, alaturi de femeile din Maramures care va vor prepara cu drag, timp de doua zile, sarmale cu carne si de post, si placintele traditionale cu urda maramuresene. 

 

Voia buna de la eveniment va fi intretinuta de tinerii de la Minisatul Sfantul Andrei, coordonati de profesorul Ioan Sorin Apan.

 

Targul Slow Food este un proiect organizat de Asociatia "Roadele Pamantului", in parteneriat cu Primaria Braşov. Evenimentul este inclus in calendarul de manifestari dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

 

 

Asociatia Roadele Pamantului Brasov

 

Convivium Slow Food Brasov



Cautare