Targul Apulum Agraria 2009, Alba IuliaConsiliul Judetean Alba, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia si Asociatia Ţara Vinului Alba organizeaza in perioada 19-20 septembrie 2009, a XVIII-a editie a Targului Apulum Agraria.


 

La aceasta editie a targului standurile producatorilor agricoli individuali si firmelor abunda in fructe si legume pe alese, paine de casa proaspat scoasa din cuptor si nenumarate produse de patiserie, branzeturi, preparate din carne, muraturi, miere de albine, vinuri, must, flori si pomi fructiferi.


 

Alaturi de producatorii din judetul Alba sunt prezenti si producatorii de produse traditionale si ecologice din Maramures, Hunedoara, Prahova, Arges, Sibiu, Mures, Salaj, Bihor, Brasov si chiar din judetul Tolna, Ungaria.


 

Au loc expozitii de vaci, cai, oi si animale mici, utilajele specifice agriculturii si silviculturii, adresate atat producatorilor agricoli dar si vizitatorilor de toate varstele.


 

Gratie preocuparii organizatorilor, vizitatorii cunosc viata satului romanesc de odinioara, printr-o serie de elemente inedite:

  • expozitia etnografica itineranta Datinile Albei pentru toti Romanii,

  • gospodarii taranesti din patru zone ale judetului Alba: Avram Iancu, Sohodol, Stremt si Galda de Jos,

  • produse ale micilor mestesugari realizate din lemn, tesaturi, impletituri.Cautare