Restaurantele guinguette

Franta este tara cu cate un restaurant la fiecare colt de strada, unde se poate manca copios, fara a cheltui o avere, dar si se poate dansa.

Una dintre metodele de a cunoaste bucataria frantuzeasca este sa cautati un restaurant tradional. In regiunea de sud-vest a Frantei si a Parisului, se intalnesc localuri mici incantatoare numite guinguette. Acestea sunt situate in locuri pitoresti de-a lungul raurilor. Aici se poate lua masa si se poate dansa, in lungile seri de vara, pentru un pret suprinzator de mic.

Guinguette era definit in 1750 ca un mic cabaret situat in suburbiile si imprejurimile Parisului, unde petrecaretii beau, in zilele de vara si de duminica, un vin rosu local ieftin, numit ginguet. In timpul secolului al XVIII-lea, revolutia consumatorilor a incurajat dezvoltarea industriei divertismentului si astfel s-au infiintat o retea de centre de baut, pe care parizienii au inceput sa le viziteze pentru a se bucura de bautura ieftina. Infiintarea garii "Gare de la Bastille", cu multe trenuri spre suburbiile estice ale Parisului, a contribuit la succesul localurilor guinguette situate pe malurile Senei. In anii 1960, acestea au devenit un subiect de nostalgie, dar din 2011, au revenit treptat la guingueturile moderne, tot mai cautate de catre turistii straini dar si de francezi.