Festivalul berii din Bruge

''Bruges Beer Festival'', lansat in 2007, a devenit de-a lungul anilor unul dintre cele mai bune festivaluri de bere din Belgia.

Este locul unde puteti gasi peste 300 de marci, produse de 70 fabrici de bere. Noi tipuri de bere sunt lansate in fiecare an la festival, astfel ca exista intotdeauna ceva placut pentru fiecare vizitator. 'Bruges Beer Festival' atrage, in fiecare an, peste 20 000 de vizitatori. In Belgia exista 180 de fabrici de bere si 900 de marci, iar prima bere belgiana a aparut in timpul cruciadelor, din secolul al XII-lea cand manastirile locale prepara berea pentru a castiga bani in vederea finantarii expeditiilor armate.

Festivalul anual de bere de la Bruge are loc in februarie. Urmeaza festivalul de primavara din Leuven, si cel din iulie de la Anvers. Festivalul „Bere Weekend“ de la Bruxelles, este organizat de Asociatia Berarii in septembrie, iar Festivalul berii de Craciun are loc la Essen. Vizitatorii invata ca la fiecare tip de bere, pot alege si un fel de mancare, astfel: o bere de grau merge bine cu fructe de mare; berea dubbel se consuma perfect cu preparate din carne rosie; iar berea lambics se asorteza pefect cu un desert.

MAI MULT >>