20.01.2017. ''Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, se va desfasura intre 20 – 29 ianuarie.

Dupa ceremonia de deschidere, tara partenera Ungaria ofera o receptie in CityCube (Sala A, nivelul 1). Oaspetii se asteapta la un meniu variat pregatit de bucatarul-sef Peter Buday, ce include preparate din carne "Karcager Art", pui "stil Godollo" specialitati de peste, tocana de somn (Welspaprikasch), file de biban umplut cu spanac, salate colorate, vinurile rosii si albe unguresti, palinka traditionala, cozonac secuiesc, turte din aluat de drojdie, etc.

Din Romania participa doar opt producatori pe banii proprii, deoarece Ministerul Agriculturii nu a sprijinit financiar, nici anul acesta, participarea la targ. Majoritatea producatorilor romani (doi producatori de miere si produse derivate, un producator de lavanda si doi mesteri populari) sunt din Cluj, sprijiniti financiar de catre Asociatia „Produs de Cluj”. Ceilalti producatori sunt din Maramures, Bucuresti, Caras-Severin, cu produse de carne, vinuri din Vrancea, si lactate din lapte de capra.

In 2012, Romania a fost tara partenera la evenimentul „Saptamana Verde”. Saptamana Verde (Grune Woche) se intinde pe o suprafata de 130.000 mp, unde vor expune 1.700 de producatori din 69 de tari.