Targul mancarurilor traditionale din Sicilia

International Food Festival Street Stragusto celebreaza produsele alimentare de strada din Sicilia.

De ani de zile vanzatorii stradali ofera spre vanzare delicatesele regionale ale Siciliei si Italiei. Ei vor fi prezenti si la a opta editie a festivalului etaland nenumarate feluri de mancare traditionale in "Piazza del Merato Pesce" din Trapani, o locatie unica si frumoasa cu vederea panoramica a Marii Mediterane.

Trapani este situat pe coasta de vest a Siciliei si are de oferit vizitatorilor, cladiri medievale, plaje deosebite, mici insule, cum ar Favignana, sau posibilitatea de a vizita orasului Marsala, din apropiere, faimos pentru vinul sau deosebit si locurile de recoltare a sarii de mare.

La festival participa cei mai buni bucatari din diferitele parti ale Italiei si ale lumii. Stragusto are intotdeauna obiectivul de a promova marele patrimoniu culinar caracterizat de alimente stradale, tipice pentru un anumit teritoriu. Protagonistii "artizani ai gustul", sunt producatorii de alimentare stradali, care pastreaza traditia culinara proprie din generatie in generatie.

International Food Festival Street Stragusto este un festival extraordinar ce reaprinde atmosfera pietelor antice, cu o concentratie de arome, mirosuri, culori si voci, si care inunda, in fiecare an centrul vechi din Trapani, cu atmosfera sa unica, in care gustul, cultura si traditiile sunt strans legate intre ele. Aici putem alege, produse gastronomice tipce, precum: panelle, arancine, sfincioni, rascadura, focacce, panini ca meusa, dolci, tipicita trapanesi, pantesche, friulane, serbe, romane si multe altele. Food Festival Street Stragusto, celebreaza mancarea stradala a Marii Mediterane, in perioada 26-30 iulie.