Targ la MADR cu povesti gastronomice de iarna

In zilele de sambata si duminica (7-8 decembrie, 14-15 decembrie ai 21-22 decembrie 2013) in curtea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale se va organiza targul “Povesti gastronomice de iarna”.

Prin intermediul targului, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale isi propune sa promoveze in Bucuresti produsele traditionale si ecologice romanesti care conserva obiceiurile si traditiile culinare specifice Sarbatorilor de Craciun.

Cei interesati vor putea achizitiona preparate traditionale din carne de porc, branzeturi, paine coapta pe vatra, turta dulce, miere ecologica, sucuri naturale din fructe si legume, etc. In egala masura, vor fi promovate retetele stramosesti din judetele: Arges, Suceava, Maramures, Brasov, Galati, Alba, Olt, Bihor, Sibiu, Ilfov atat in ceea ce priveste alimentele, cat si in privinta dulciurilor, bauturilor si produselor dietetice.

Gama produselor care se vor regasi in cadrul targului “Povesti gastronomice de iarna” este una foarte numeroasa, intre ele regasindu-se: cascaval, branza de burduf si telemea mixta, carnati, slanina de casa, jambon afumat, carnaciori ardelenesti, coaste afumate, toba de casa, pate de casa, paine de casa, telemea si produsele afumate traditional (carnati ciobanesti, carnati vanatoresti, costita taraneasca, slaninuta taraneasca, pastrama taraneasca de porc, pastrama taraneasca de oaie, cotlet haiducesc, piept de curcan, piept de pui, jigou de berbecut, muschiulet de porc, muschi de vita, toba de casa taraneasca, rulada de curcan, piept rata nobil, piept pui cu sofran), produse pe baza de peste (salata icre crap, scrumbie de Dunare marinata, sprot marinat, scrumbie de Dunare afumata, batog de somn, salata icre crap si ceapa), sortimente de paine, miere si vin.

 


Cautare