Targul Taranului in fiecare week-end la Bucuresti


Targului este in fiecare week-end: sambata 10:00 - 17:00; duminica 10:00 - 15:00.

 

Targul Taranului va asteapta la ARK - Bursa Marfurilor: Calea Rahovei 196 A, vizavi de Piata de flori Cosbuc. Mijloacele de transport in comun: tramvaiul 32, de la Piata Unirii la Piata George Cosbuc.

 

In zile de 28 si 29 iunie, vedeta targului a fost sucul de mere Iana din Tara Hategului. Branzeturile si afumaturile au stat alaturi, ca de obicei: carnati din barda din zona Botosaniului; afumaturile fragede ardelenesti; branza de capra cu seminte de mac sau cu nuci (dupa preferinte) de la Crit; branza de burduf  de la Fundata.

 

Targul Taranului Roman este organizat de Grupul de Initiativa „Radu Anton Roman” si Asociatia Prietenii Muzeului Taranului Roman si se desfasoara de peste un an, fiind inaugurat in decembrie 2007 cu ocazia unei editii similare dedicata Craciunului.

 

In perioada aprilie – octombrie 2008, targul s-a tinut in Piata Amzei, iar în luna noiembrie 2008 a fost gazduit de Muzeul Taranului Roman. Targul Taranului Roman a adus in Bucuresti produse traditionale, prezentate direct de producatori si a organizat frecvent evenimente menite sa sustina pastrarea traditiilor romanesti.

 

Prin locatiile alese, organizatorii si-au propus sa atraga atentia asupra unor spatii publice din Bucuresti cazute in uitare sau prea putin valorificate prin evenimente urbane.

 

 

Sursa:  www.targultaranului.ro

 Cautare