Noutati la Targul de Bunatati de la Campina si Sinaia

In luna noiembrie Targul cu Bunatati isi deschide portile, de joi pana sambata in Campina si de vineri pana duminica in Sinaia. In fiecare locatie se veni cu noutati, asa cum au fost obisnuiti cumparatorii.

La Campina veti gasi pentru prima data serbetul Dnei Ana de la Varatec . Veti putea cumpara, pe degustate, serbeturi din fructe de padure, catina, zmeura, vanilie, cacao, fragi, capsune, facute dupa retele maicutelor de la Manastirea Agapia.

La Sinaia, noutatile de la aceasta editie sunt specialitatile de lapte de capra de la Tecuci, facute dupa retete originale de inspiratie europeana, combinand caracterul puternic al branzeturilor din Pirineii spanioli cu fragilitatea si rafinamentul branzeturilor frantuzesti. In standul cu branzeturi de capra si vaca veti gasi specialitati in ulei de masline, maturate sau cremoase, cu piper, nuca, trufe negre, ardei iute, usturoi si patrunjel. Si, pentru ca vorbim despre alimente sanatoase, e bine de stiut ca laptele de capra contine grasimi si proteine mai usor digestibile decat laptele de vaca, facandu-l astfel usor de folosit in alimentatia copiilor.

Standurile targului vor fi pline cu branza de oaie, branza de burduf in coaja de brad, cu chimen, ardei si ceapa verde, casul afumat, cascavea, specialitati italiene si olandeze – casacaval cu busuioic, cu usturoi, pesto, rosii si masline, cu nuca, arpagic sau alaturi cel de capra maturat, picant si parmigiano-reggiano.

Cei care apreciaza specialitatile din carne vor avea de unde alege: carnaciori romanesti, salam la topor, muschiuleti de porc afumati, pate de ficat de casa, carne la garnita, pasta de jumeri sau carnati spanioli cu branza, jambon de porc, salam de mistret, salamuri crud uscate italiene, prosciutto crudo si sunca de Parma, file de ton in ulei de masline, file de ansoa.

Preparatele din carne le asortam cu o palinca de Bistrita sau un vin bun de Mizil si Jaristea.

Si pentru ca s-a incheiat perioada de pregatit conserve, gospodinele care nu au apucat sa isi umple camara o pot face cumparand legume conservate in fel si chip: zacusca de ghebe, ciuperci, vinete, telina, sosuri de rosii, de ardei gras, ardei iuti murati sau facuti dulceata, ghebe murate, dulceturi, magiunuri si gemuri.

Oferta de dulciuri va fi apetisanta si de aceasta data: ciocolata de casa, halvita, turta dulce, prajituri maramuresene si cu aroma frantuzeasca, speciliatati italiene din migdale, fistic, nuca de cocos sau martipan, alune, fistic si migdale in zahar caramelizat.

In plus, la Campina veti putea alege un cadou special, lucrat manual bijuteriile si icoanele pictate manual pe flori de mina si lemn, caciuli si haine din piele si blana, articole de artizanat romanesc.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Primariei Orasului Sinaia si Primariei Municipiului Campina.

 


Cautare