Targul de tara de la Sibiu



 

De sambata, 8 septembrie 2012, s-a deschis in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, Targul de tara, actiune desfasurata in cadrul proiectului Culinar.Cult.

Valorificarea tezaurului alimentar traditional in procesul dezvoltarii durabile rurale, este implementat de C.N.M. ASTRA, in calitate de lider de proiect, in parteneriat cu Asociatia de prietenie Ille et Villanine - Sibiu – Dezvoltare teritoriala prin cooperare, Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, Directia Agricola Judeteana Sibiu, Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice „Marginimea Sibiului”.

Proiectul, finantat de Consiliul Judetean Sibiu si Consiliul General Ille et Vilaine – Franta, in baza Acordului de Cooperare Descentralizata, se axeaza pe dezvoltarea unei strategii de conservare si de valorificare a culturii si civilizatiei alimentatiei traditionale din judetul Sibiu si isi doreste sa promoveze o nutritie bazata pe consumul produselor locale traditionale si o relatie economica solidara intre mediul rural si mediul urban.

In cadrul targului sunt prezenti 16 producatori autorizati din judetul Sibiu care ofera spre vanzare publicului vizitator produse lactate si branzeturi, carne si mezeluri traditionale, paine, produse de panificatie si dulciuri, legume si fructe de sezon, precum si miere si produse apicole, dulceturi, siropuri si conserve de legume, tuica etc.

Targul de tara are ca obiectiv promovarea alimentatiei traditionale cu accent pe valorificarea produselor locale prin prepararea mancarurilor specifice zonei. In acest scop, spatiul destinat vanzarii produselor alimentare cuprinde si o bucatarie de vara dotata special in vederea realizarii unor demonstratii practice dupa retete specifice zonelor etnografice. Demonstratiile de arta culinara se desfasoara in spatiul bucatariei de vara, unde gatesc pe soba cu plita incalzita cu foc de lemne, iar in cuptorul de paine se realizeaza produse specifice.


 

IMAGINI VIDEO >>

 



Cautare